IMG_4590

Klinta & co

Klinta


Nu finns produkter från Klinta & co hos oss.

Handkräm
Handlotionen har tagits fram med stor omtanke om miljö, etik och förstås kvalité. Resultatet är en vegetabilisk, väldoftande och handgjord näringsbomb. De finns ingen parfymolja, utan alla de fantastiska dofter är helt från eteriska oljor som pressats ur frukter, blommor och örter. Samtidigt som din hud tar upp de många fördelar som finns i oljorna, så får du aromaterapi på köpet.

Honung & Ringblomma
Honung har använts som hudsalva i över 5000 år och är både antiseptisk och antibakteriell. Den är också väldigt mjukgörande och fuktighetsbevarande och efterlämnar en vacker lyster. Honungen kommer ifrån vildvuxna hedar i Cornwall., rå honung som endast silats från småbitar av bivax och inte hettats upp, så den innehåller fortfarande pollen och alla de mediciniska fördelar från blommorna och örterna där bina samlar sin nektar. Ringblomma har använts i över 1000 år på grund av dess sårläkande effekter. Inom örtmedicin används ringblomma i förband till brännskador, frostskador och sår. Inom Klintakollektionen används den för att lugna ner irriterad hy och läka småsår. Honung & Ringblomma passar alla hudtyper men används med fördel till torr eller näringsfattig hy.

Lavendel & Ringblomma
Den ekologiska lavendelolja kommer från Provence och ångdestilleras huvudsakligen från blomman. Förutom dess vackra arom så är oljan välkänd för sin förmåga att lugna både huden och sinnet. Används med fördel till acne, mindre brännskador, torr hy, eksem, solbränna och kliande hy. Lavendel & Ringblomma passar alla hudtyper men används med fördel till torr eller narig hy.


Massageljus

Ljuset brinner i ca 18 timmar och består endast av fyra komponenter. Dels parfym, som är antingen doftolja eller eterisk olja, och dels tre olika oljor, nämligen sojavax, palmolja och rapsolja. Inga konserveringsmedel, färgämnen, parabener, sulfater, animaliska ämnen eller någon annan substans är tillsatt. Doftoljorna eller de eteriska oljorna tillverkas i EU och är inte testade på djur. De blandas in i hela ljusmassan (till skillnad från en del andra där de sprayas på ytan av ljuset) och doftar därmed gott och lagom mycket ända ner till sista brinntimmen. I och med att basoljornas smältpunkt är så mycket lägre än petroleumoljornas, så vaporerar parfymen långsammare och bibehåller sina milda dofter bättre. Veken består av obehandlad bomull.

Såhär fungerar ljuset.


Doftpinnar
En kollektion av doftpinnar med samma milda och rena doftegenskaper som massageljusen.
Till skillnad från många andra doftpinnar som mestadels består av alkohol eller glykol har Klinta grävt lite djupare och hittat en vegetabilisk olja med lika goda doftbärande egenskaper som alkohol men utan den starkt alkoholhaltiga ångan. Klintas doftpinnar baseras nämligen på olja från sojabönan en lättodlad och snabbväxande böna som är helt förnyelsebar. Sedan tillsätts det antingen eterisk olja eller doftolja.

Pinnarna är gjorda av en speciell typ av rotting med små kanaler som suger upp oljan och sprider den ut i rummet. Doftpinnar är lätta att använda och ett bra komplement till Klintas massageljus. Placera pinnarna i oljan. Önskar du mindre doft, använd färre pinnar. Önskar du mer doft, vänd pinnarna lite då och då. Låt sedan stå utan något som helst underhåll. Oljan brukar vara i ca 2-6 månader men det beror mycket på luftfuktigheten i rummet och eventuellt drag.


Läppbalsam
Klintas läppbalsam är en rikligt återfuktande näringsbomb. Den ekologiska basen består av bivax, solrosolja och kokosnötolja och utöver detta tillsätts endast naturliga extrakt. All tillverkning sker genom 100% förnyelsebar energi. Behållarna tillverkas av 40% återvunnet material.

Hallon
Innehåller: solrosolja, bivax, kokosolja, vitamin E och extrakt från hallon, rosmarin och ringblomma. Ingenting annat.
95% ekologiska ingredienser. 100% naturliga ingredienser.

Honung
Innehåller: solrosolja, bivax, kokosolja, vitamin E, extrakt från honung, stevia och rosmarin, sojavax, rapsolja och honung.
86% ekologiska ingredienser. 100% naturliga ingredienser.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln